Linkbuilding med animationsvideo + en lille historie

Det er ikke uden grund at jeg netop arbejder med det jeg gør, SEO og video.

PS: Yes, det er mig selv der har været kreativ med grafikken! 😉

Begge dele interessere mig meget og det er her jeg bruger min tid for at teste og erhverve mig nyd viden.

Det hele startede med linkbuilding og sådan har det været siden 2009, hvor jeg startede Move Marketing her i Chiang Mai, Thailand.

I starten var det en meget simple service der heder “Nap Nap”, her kunne man købe – og hold nu fast – 100 tilmeldinger til danske linkkataloger for 995 kr!  Ja, du læste rigtigt og det er helt korrekt at det er under 10 kr pr. tilmelding, men hvad gør man ikke for at kunne udleve sin drøm om at bo og drive virksomhed fra Thailand af? Det gik nu også efter planen og det gode ved min linkkatalog service var den, at jeg fik kontakt til nogle kunder som jeg normalt ikke ville have fået kontakt til og det blev da også start skuddet til der hvor jeg sidder den dag i dag. Virker linkkataloger stadig sidder du sikkert og tænker?

– Ja, nogen af dem kan stadig give dig noget værdi, men jeg vil anbefale at bruge dem som en meget lille del af den samlede strategi. Find nogle af dem der stadig bliver indekseret af Google og sørg for at tjekke at der faktisk er blevet udgivet noget nyt på dem indenfor de sidste par måneder. Hvis det ikke er tilfældet, så prøv at skriv til webmasteren.

Det var et lille sidespring, tilbage til det med SEO og videoer.

KONTAKT

11 + 14 =

BONUS trick: Jeg har et endnu mere SNEDIGT trick om hvordan du får links uden at du skal bede dem om at skrive at videoen er lavet af dig. Kontakt mig for at få det tilsendt.

Hvorfor begyndte jeg at have fokus på animationsvideoer?

Det startede tilbage i 2012 hvor jeg sad og var ved at ligge nyt design på move-marketing.dk (ja, det er faktisk det samme design fra dengang, så det kunne godt være den snart skulle opdateres igen!).

Her ville jeg gerne få de besøgende til at blive længere tid på hjemmesiden samtidigt med at de fik noget brugbar information.

Sider med tekst op og tekst ned kombineret med billeder virker godt, men det bliver rigtig meget man skal sidde og kigge igennem og det er de færreste der når at få det budskab du gerne vil ud med.

Derfor begyndte jeg at sidde og lege lidt med nogle af de software der findes til at lave animationsvideoer med for at få lavet nogen jeg kunne bruge på min hjemmeside.

Animationsvideo + SEO = Love!

En anden grund til at interessen for video var kommet var også den, at flere og flere af de store SEO folk var begyndt at melde ud af video ville blive det nye content og alle der læser med her, ved jo godt at content er kongen eller var det links?

Der skete så det, at en Dennis Kjærgaard som også havde slået sig ned i Thailand valgte at flytte fra en lille tropeø op til Chiang Mai.

Det betød også at vi stak hovederne sammen for at snakke om forretning og om der var noget vi eventuelt kunne starte sammen. Snakken faldt hurtigt på video, da jeg sad og arbejdede med det til min egen hjemmeside og Dennis var også begyndt at få øjnene op for det.

I starten af 2013 startede vi så Animation MU hvor der skulle produceres korte animationsvideoer i 2D til danske kunder. I starten brugte vi en software til at lave videoerne, men da vi ikke var tilfredse med resultatet og syntes at videoerne generelt lignede hinanden for meget valgte vi at ansætte vores første animator der havde en bachelor indenfor animation. Hun begyndte at lave videoerne i Adobe pakken, hvor grafikken blev lavet og derefter blev der lagt bevægelser på med After Effects, det var meget bedre og er stadig den metode vi bruger den dag i dag – vi sidder nu 12 folk på kontoret.

Brug video til linkbuilding

Og her kommer så hele tanken med dette indlæg – netop at man sagtens kan kombinere animationsvideo og linkbuilding og det er faktisk en rigtig god kombi skal jeg hilse og sige!

Dem der har læst med hertil kender nok godt til begrebet outreach når man taler linkbuilding. På det seneste har jeg haft stor succes med at lave outreach med videoer – hvordan tænker du nok?

Proceduren er meget simpel og virker på alle sprog. Jeg har testet det af på det engelske og danske marked og responsen har været god.

Her er gør det selv guiden:

  • Find noget på en hjemmeside som man prøver at forklare til de besøgende med tekst og billeder
  • Lav en video omkring dette, hvor du koger det ned til 1 minut og gerne med undertekster
  • Send embed koden med videoen til mediet og sig de kan bruge det gratis – bed om at de skriver videoen er lavet af dig = link/omtale.