Duplicate content: Dit domæne skal automatisk viderestille til den primære version

Når en den besøgende går ind på din hjemmeside, må det udelukkende gøres via én sti; dit primære domæne. Hvis dit website kan tilgås fra flere stier, betyder det i princippet, at det findes i flere versioner, hvilket skaber problemer i forhold til duplicate content.

Dit domæne består af flere elementer, hvoraf flere i princippet kan lede den besøgende til samme indhold. En URL kan bestå af en protokol (http:// og https://), et subdomæne (eksempelvis www), dit domænenavn og dit TLD eller ccTLD, som er endelsen på domænet (eksempelvis .dk eller .com).

Disse elementer gør det muligt at have flere indgangsvinkler til dit domæne, hvis det ikke det er konfigureret ordentligt. Eksempelvis kan du risikere, at dit domæne findes i versioner, der både indeholder www og kan tilgås uden.

Opsæt redirects, hvis du vil undgå duplicate content

Hvis dit domæne ligger i sin helhed på flere domæne-versioner, er det vigtigt, at du opsætter redirects, så du automatisk viderestiller den besøgende til den primære URL. Det kræver, at du tager en beslutning om, hvilken det skal være.

Hvis ikke du har opsat redirects, men dit domæne stadig kan tilgås fra flere forskellige URL’er, betyder det, at du har problemer med duplicate content. Det vil forværre dine chancer for at opnå gode placeringer i Googles søgeresultater.

Nogle domæneudbydere opsætter automatisk redirect

Nogle webhoteller opretter automatisk viderestilling til den primære URL, når du registrerer dit domæne. Det er eksempelvis tilfældet, når du køber et webhotel og domænenavn gennem Simply.com (køb domæne), hvorfor du ikke behøver at bekymre dig om det her.

Det er dog ofte mere reglen end undtagelsen, at dette ikke bliver oprettet automatisk. Hvis du vil være på den sikre side, bør du undersøge det ved at indtaste alle fire versioneringer, dit website i princippet kan tilgås fra:

  • http://eksempel.dk
  • https://eksempel.dk
  • http://www.eksempel.dk
  • https://eksempel.dk

Når du klikker dig ind på ovenstående versioner af dit website, vil du kunne se, om dit website kan tilgås. Hvis ikke URL’en automatisk ændrer sig til den version, du ønsker, skal være den primære, skal du manuelt oprette redirects, så brugeren automatisk bliver viderestillet, uanset hvilken URL vedkommende indtaster

Du risikerer at miste linkværdi

Hvis ikke du har opsat redirects, er det ikke udelukkende det faktum, at du risikerer at have flere versioner af dit site liggende, hvilket kan skabe udfordringer med redirects, der er en problematisk. Du kan samtidig risikere at miste vigtig linkværdi, hvis der bliver linket til andre versioner af dit domæne end den primære.

Ved at opsætte 301-redirects vil værdien blive overført fra de forkerte URL’er, så du ikke går glip af den linkværdi, der potentielt kan øge dit websites placeringer i Google.

Er du i tvivl, så kontakt din domæneudbyder

Hvis du er i tvivl om, hvordan du ændrer dine DNS-indstillinger, kan du med fordel kontakte din domæneudbyder, der typisk vil kunne guide dig til, hvordan du gør. Vær opmærksom på, at det ikke er alle udbydere, der giver mulighed for at ændre – det det gør sig eksempelvis typisk gældende, hvis dit domænenavn er registreret et andet sted.